GENÇ SAHNE TİYATRO GÜNLERİ ÖDÜL GECESİ

Bahçelievler Belediyesi'nin bu yıl 2.sini düzenlediği "Hep tiyatro, genç tiyatro" söylemi ile 11 Nisan 2008 tarihinde başlayan. Genç Sahne Tiyatro Günleri, 20 Nisan 2008 tarihinde gerçekleşecek Genç Sahne Tiyatro Günleri ödül gecesiyle son buluyor.
Bahçelievler - Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek gecede Ayla Algan ve İsmail İncekara’ ya “Tiyatroya Adanmış Bir Ömür” , Sumru Yavrucuk, Yetkin Dikinciler ve Engin Alkan’a “Tiyatroyla Bir Ömür Başarı” ödülleri verilecek.

Zor şartlara rağmen ayakta durmaya çalışan genç sanatçılara bir teşekkür niteliğinde olan ve gençlere "genç sahneyle" kendini tanıtma imkânı sunulan organizasyonun ödül töreninde usta sanatçılara ödüllerini genç tiyatro öğrencileri sunacak.
Ayla Algan’ ın Yunus Emre’ den şiirler ve şarkılarla renk katacağı geceye tüm basınımızı bekliyoruz.
Saygılarımızla

Program:
20:00 Ayla Algan- Konser
21:00 Ödül Töreni
21:15 Kokteyl

Festival Notları
Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliğinde 9 gün boyunca seyirciyi ve sanatçı adaylarını Kenan Işık, Müge Gürman, Celal Kadri Kınoğlu, Bülent Emin Yarar, Mehmet Ergen ve Ayla Algan gibi usta sanatçılarla buluşturan festivalde Semaver Kumpanya, Kartal Sanat Tiyatrosu, Kabare Dev Aynası, Sarıyer Belediye Tiyatrosu ve Oyuncu Tayfası gibi profesyonel ekipler deoyunlarını sergilediler.
Ulusal nitelikli festival bu yıl özellikle üniversite ve lise tiyatro topluluklarının performanslarına sahne oldu. Festivalde; Tiyatro Akademi – Gazi Üniversitesi, Oda Tiyatrosu – Sabancı Üniversitesi, Tiyatro Fatih – Fatih Üniversitesi, Atit – Abant İzzet Baysal Üniversitesi, KKTC Namık Kemal Lisesi ve Adnan Menderes Anadolu Lisesi sahne aldı.
17.04.2007
|