HABER


“39 BASAMAK” Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde...


 

 

TEHLİKELİ BİR OYUNUN İÇİNDESİNİZ


Birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla binlerce insanı her ay tiyatro salonunda ağırlayan Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, Kent Oyuncuları tarafından sahnelenen         “39 Basamak” isimli oyunla sanatseverleri bekliyor.


1915 yılında John Buchan tarafından yazılan roman 1935’ de Alfred Hitchcock tarafından beyaz perdeye aktarılmış. Mehmet Birkiye yönetiminde, Hakan Gerçek, Demet Evgar, Okan Yalabık ve Bülent Şakrak’ın rol aldığı oyunda, kişilerin dekora dönüştüğü, keyifli sahnelerde herkes kaçıyor, herkes kovalanıyor.


Sıradan bir adam olan Richard Hannay’ nın hayatı, evine gizlice giren casus bir kadının öldürülmesiyle değişir. Hannay Londra’dan kaçmak zorunda kalır ve İskoçya’ya doğru yola çıkar. Amacı, kadının ölmeden önce ona verdiği bilgileri kullanarak                   “39 Basamak” adındaki gizli casus örgütünü ortaya çıkarmak, böylece kendini kurtarmaktır.
Temposu düşmeyen oyun, oyuncuların performanslarının yanı sıra dekor kullanımıyla da göz dolduruyor.
Ocak ayı boyunca Cuma ve Cumartesi günleri saat 20:00’de Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde seyredilebilir.

 

2009 YILINDA KÜLTÜR VE SANATIN ADRESİ KÜÇÜK İSTANBUL

 

Yeniliklerin habercisi Ocak ayı, Kültür ve Sanat Merkezlerinin birbirinden güzel etkinlikleri ile Küçük İstanbulluları buluşturuyor. Küçükçekmece Belediyesi, Cennet Kültür-Sanat Merkezi ve Halkalı Kültür-Sanat Merkezinin hedefi özgün yaşam alanları oluşturmak, bu alanlarda “Dolu dolu bir hayat” sunmaktır…

Alfred Hitchcock' un 1953'de beyaz perdeye uyarladığı “39 Basamak”, tiyatro dünyasının ödüllü ismi Mehmet Birkiye yönetiminde Kent Oyuncularından Hakan Gerçek, Demet Evgar, Okan Yalabık ve Bülent Şakrak ile sahnelere taşınıyor. Günay Karacaoğlu’ nun bir ev kadının hikayesini anlattığı  “Basit Bir Ev Kazası”Arapzade Celal’ in kurguladığı Tevfik Gelenbe Tiyatrosu oyuncularının canlandırdığı “Dişi Horoz” adlı tuluat oyunu Küçük İstanbulluların alkışlarına hazırlanıyor.  

Ayrıca çocuklar için Deniz Kızı, Sevginin Çocukları, Çizmeli Kedi, Arı Maya gibi eğlenceli oyunlar sahnelenecek.

Cennet - Halkalı Kültür ve Sanat Merkezleri, söyleşi ve seminer programlarında, sağlık ve yaşam konularında uzman olan Dr. Ender Saraç, Doğan Cüceloğlu, Dr. Alp Mamak, Uzm. Dr. Tanju Sürmeli, Dr. Gündüz Tüzmen, Prof. Dr. Ahmet Maranki’ ye Ocak ayı etkinliklerin de yer veriyor. Sanat, edebiyat, popüler kültür konularında bir ilke imza atan “Meksika Sınırı” adlı program Küçük İstanbulluların bilgilerini tazelerken, Necip Fazıl Kurt ve Bahtiyar Aslan “Bayrak” şairi olarak tanınan Arif Nihat Asya’ yı anlatıyor.

Ahmet Bilal Arslan’ ın küresel ısınmayı konu alan “Çok Geç Olmadan” isimli fotoğraf sergisi, Dr. Münevver Üçer’in Klasik Türk İslam sanatlarından biri olan “Tezhip Sergisi” Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde, ressam Celal Yıldırım’ın “Kişisel Resim Sergisi” ve çeşitli sanatçıların eserlerinden oluşan “Karma Resim Sergi”si  Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

Birbirinden değerli isimleri Ocak ayı içerisinde ağırlayacak olan kültür ve sanat merkezleri her yeni açılımla sadece Küçükçekmece’nin değil İstanbul’un sanat odağı olma yolundaki azimli yolculuğuna devam ediyor.           

 

0212 598 55 23 – 25
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
e-mail  : kultursanat@kucukcekmece.bel.tr

 

 

 

 

 



Yayın Tarihi

06.01.2009